Aki már valaha keresgélt a neten közkedvelt hamburgerezők után, egész biztos, hogy találkozott már ezzel a névvel. Magam is így bukkantam rá, és mivel rengeteg jót olvastam róla, feltétlenül ki akartam próbálni. Általában a jó hírű helyekről szigorúbb a kritika, hiszen már a híre megelőzte magát a teljesítményt amit nyújt, én mégis úgy érzem, hogy végig sikerült objektív maradnom, és nem dőltem be az ismeretlen rajongók elfogultságának. Döntsétek el, Ti, hogy sikerrel jártam-e vagy sem.

1. Megközelíthetőség és hangulat 10/10

A hely az Andrássy úton van, az Oktogontól pár perc sétára az Opera irányában. Könnyen megközelíthető, bár autóval a környéken nem lehet egyszerű parkolóhelyet találni. Messziről látszik, a dobogóra kialakított terasz, aminek a bejárata melletti állványon egy igényes étlapon már a belépésünk előtt tájékozódhatunk a kínálatról, és az árakról. Természetesen több nyelven, hiszen ez a hely mégiscsak a belváros szívében van.

Belépve rögtön kellemes hangulat fogad. Andalító félhomály, gyertyafény, modern, de nem kirívó belső kialakítás. Emeletes (inkább galériás) kialakítású, jó helykihasználtságú hely. Randihelyszínnek, kellemes beszélgetésekhez ideális környezet. A zene nem túl hangos, de kellemesen betölti a teret. Az egyetlen hátránya talán az, hogy az asztalok elrendezése olyan, mint a régi menzákon. Vagyis több asztal van egymás mellett, és bár van köztük valamennyi hely, mégis ha telt ház van a kellemes romantikázásunkat kicsit elferdítheti a velünk átlósan szembe ülő turista étkezésének viszonylag közeli látványa. De aki erre nem olyan háklis, mint én, azt nem fogja zavarni. Mivel a látogatásom ideje alatt még félig telt ház sem volt, így ez a probléma nem állt fönn. Kiélvezhettük a hely hangulatát zavartalanul.

2. Ételek, Italok 6/10

Bár magát gourmet bar-ként emlegeti, az étlapon valahogy mégis az az érzésem volt, hogy valami hiányzik. Vannak hamburgerek, sültek, steak-ek, ínyenc desszertek, amik mind nagyon jól hangoznak és valóban van köztük egy két érdekes fogás, de mégis valami hiányérzetem támadt az étlap böngészése közben. Alapvetően hamburgerezni mentünk be, amiből a választék elég változatosnak mondható, de megakadt azért a szemem például az Angus steak-en. És ezzel meg is találtam mi okozta a hiányérzetet. Az ételek leírása. Értem, hogy alapból a célközösség nagy részét a közeli nívós hotelek lakói, a városba látogató turisták, és a belvárosi irodaházak nagykutyái teszik ki, de a legtöbb közember nem érti, hogy miért kerül egy darab hús annyiba amennyi, holott pár sorral feljebb egy szintén steak fogás fele annyiba kerül, csak mert nem aggattak rá külön jelzőt. Szóval egy kicsit több magyarázat elfért volna még a lapokon, és ez ugyanúgy igaz a hamburgerekre, mint a többi ételre is.

A hamburger amit kihoztak nem volt rossz, még mindig a kommersz kategória fölött állt, de 2 alapvető ponton hibáztak. Első, hogy itt is az amerikai stílusú öntözd magad burger van, vagyis a hambit alapvetően öntet nélkül hozzák ki.  Persze ez még mindig jobb, mintha szét lenne locsolva T*sco-s ketchuppal. De ha már egy gourmet bárról beszélünk tudják, hogy mennyi az a mennyiség, ami még megadja azt a kellemes pluszt a szendvicshez. Vagy kérdezzék meg, hogy mit tegyenek bele, ajánljanak valamit, hogy ehhez az összetételhez inkább a mustár illik jobban, vagy inkább csak a majonéz. Második a zsömle. Értem, hogy házi készítésű frissen sült bucit kaptunk, ami nem ez a barnára kandírozott, édes puffancs, de nem is a szezámmagos vizes zsömle. Sajnos inkább hasonlított az állomásnál kapható házilag készített pitára, amit gyros-hoz adnak. Az tény, hogy az íze isteni finom volt, de az alsó fele, hamar átázott, elvékonyodott és megnehezítette a fogyasztást. A köretnek kínált krumpli finom, igazi krumpliból készült, bár kicsit barnábbra sütött volt mint az átlag (igazából sötétbarna volt). A mennyisége épp, hogy nem fért el egy üdítős palack kupakjában. Rettentő kevés volt

Csak az áldott jó szívemnek köszönhető a hét pont, ugyanis akármit kértem inni, az pont el volt fogyva. Megértem, hogy csütörtök este volt és még nem jött be a hétvégi áru, de akkor is fanyar szájízzel ittam a sörömet, hiszen az étlapon elsőre egy kézműves mézsört szemeltem ki, majd a csapoltat, és végül így kötöttem ki egy egyszerű üveges világos sörnél. Le is rontom hatra...

3. Személyzet és kiszolgálás 10/10

Teljesen elégedett voltam. A pincér ahogy beléptünk köszönt, bár épp el volt foglalva, jelezte, hogy foglaljunk nyugodtan helyet. Megjelenése, egyenruhája, bele illett a környezetbe. Rendelés felvételnél, kérdezte, hogy segítsen-e, ezzel tökéletesen kompenzálta az étlap hiányosságait. A feltett kérdésemre pontos választ adott, nem volt kioktató, de annál inkább segítőkész. Amikor a végéhez értünk megkérdezte, hogy ízlett, és mivel panasszal éltem (hiányoltam egy összetevőjét a hamburgeremnek, amely tegyük hozzá valóban kimaradt) utánanézett és kárpótlásul meghívtak minket brownie-ra (isteni finom volt)

Az elkészítési idő kimondottan gyorsnak mondható, amit kihoztak mind friss és meleg volt.

4. Az a bizonyos plusz ami miatt ajánlom:

A hely hangulata. Tökéletesen beilleszthető egy esti sétához az Andrássy-n.

5. Ami zavart:

A leírtakon túl semmi. Szerintem az is bőven elég.

Alapjában véve nem egy rossz hely, még a negatívumok ellenére is ajánlani merem! Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni. Én is adok majd még neki egy esélyt. Természetesen arról is beszámolok majd.

Ring Café & Gourmet Burger Bar

1061 Budapest Andrássy út 38

http://www.ringcafe.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-man.blog.hu/api/trackback/id/tr345110842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása