Black Cab Burger

2013.02.13. 21:22

Azt mondják nem praktikus rögtön azzal a hellyel kezdeni, amiről már sokan csupa jót hallhattak, és amiről magam is ódákat zengtem eddig, hiszen törzshelyemről van szó. Kivételesen azért döntöttem e mellett a hely mellett mert nekem már számtalanszor bizonyította, hogy nem csak egy menő névről és eredeti dizájnról van szó, hanem az ételek és italok minősége, ízletessége is már egy megszokottan magas színvonalat képvisel. Essünk is neki a helynek...

1.Megközelíthetőség és hangulat 10/9

A hely a Mester utcában van, pár perc séta csupán a 4-es 6-os megállójától, vagy egy megálló onnan az 51-51A villamossal. Gyalogkakukk révén minden alkalommal lesétáltam a távot, és minden alkalommal megjegyeztem, hogy bár sétálni jó, teli hassal különösen jól esik, de a környék elég lepukkant és gyakran találkozhatunk a klasszikus "nincs egy cigid?" "csak egy kis apró kéne" mondatokkal. Szóval aki erre háklis az nyugodtan autózzon, mert általában a kis utcákban van parkolóhely.

A hely hangulata kifogástalan. A design teljesen letisztult fekete-fehér és piros színvilágot tükröz. Az asztalok sem a szokványos stílusúak, a székek szintén fekete fehérben ontják magukból a retrót. Látszik, hogy jól kigondolt igényes helyről van szó. Nyitott konyhás, tehát a szemünk előtt épül meg minden egyes kulináris csoda.

2. Ételek, italok (10/10)

Nincs nagyon túlbonyolítva a koncepció, vannak az alaphamburgerei, van csirkés hambi, hot-dog, grillezett csirkemell meg a barátnődnek pár saláta. De most jön az a bizonyos "DE"... itt jön az a rész, ami igazán a lelkét adja a helynek, ugyanis kérésünkre (szinte) bármin változtatnak a hamburgerünk összetételen, különböző erősségű csípős szószokkal bolondítják meg, lehet extra hagyma, dupla sajt. Alapanyagát tekintve minden tökéletes. A zöldségek frissek, a szemed előtt vágják fel, a húspogácsát szintén nyersen előtted mérik ki, fűszerezik. A pirított zsömle nagyon finom. Nem a cukorral pirított "házi" barna buciról beszélünk, de nem is a lisztbe-folytott vizes zsemléről. Tökéletes. Ketchup-mustár-majonéz arány teljesen passzol, nem folyik túl, nem tocsog a cuccban a hús, így nem az ő ízük dominál. A hamburgerekhez kínált hasábburgonya igazi földből kicibált házi krumpliból (igen... jól olvasod, nem mirelit!) készült, melyet mogyoróolajban sütnek ki.

Mindezt szinte természetes, hogy nem egy fantával, vagy egy korsó kőbányaival öblíthetjük le, ugyanis mind, az üdítők, mind a sörök tekintetében jó értelemben szokatlan választékot találunk. Angol import söreik (Fuller's)  vannak, melyekből kapható a kedvencem is, amit itt Bio sörnek (a magyar importőr címkéjén is ez szerepel) árulnak, ám valójában Méz sör, és az hogy Bio, csak másodlagos infó. A Cider-ekből sem a kommersz vonal, hanem szintén a minőségi import a jellemző (nem sorolom fel tessék végig kóstolni). Üdítőkből a Nestea, Cappy termékskálán túl Dr.Pepper, Jamaican Ginger Beer, Irn Bru található.

3. Személyzet és kiszolgálás (10/10)

A kiszolgálás teljesen rendben van, az alap dolgokon (köszönés, "mit adhatok?" - "más valamit?") túl akár beszédbe is elegyedhetünk, ha idejük engedi, mert egyikőjük sem az a morcos figura. Persze, ha tömeg van és hajtás alapból nem illendő zavarni üres fecsegéssel az alkotói folyamatot.

A kiszolgálás sebességénél mindenképp vegyük figyelembe, hogy "kézműves" hamburger, tehát nem bölcsész diplomás fiatalok robotolnak és nem kapod meg a burit 3 percen belül, mert a jó munkához bizony idő kell. De a hasonló jellegű helyek mind a Black Cab burger szintideje körül építik meg a remekművet. Szóval inkább átlagosnak mondanám, csupán a multis hamburgereken felnőtt nemzedék fog türelmetlenkedni.

4. Az a bizonyos plusz ami miatt ajánlom:

A tökéletesen ízletes hamburger, a házi sült burgonya, az import mézsör, és a kiváló hangulaton túl? Asszem mindent elmondtam... Ez nálam mind plusz.

5. Ami zavart:

Akárhogy is szépítjük, csúcsidőben bizony kevés az asztal. A hely alapból nem túl nagy, és amennyire lehetett ki is használták a teret. És szintén csúcsidőre jellemző, hogy amikor 120%-on pörög a konyha bizony a masszív elszívó rendszer ellenére lehet érezni az olajszagot. Engem igazából nem zavar, de volt haverom, aki ezt nehezményezte.

Összességében csak ajánlani tudom. És, hogy könnyebben odataláljatok itt az elérhetőségük

Black Cab Burger

1095 Budapest Mester utca 46

Nyitva minden nap 11-24

http://www.blackcabburger.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-man.blog.hu/api/trackback/id/tr455079147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.03.03. 16:32:39

Örülök, hogy ízlett a burger, de mint a Black Cab Burger bölcsész végzettségű alkalmazottja, helyreigazítást követelek :D

Gasztroman 2013.03.03. 18:45:48

@ébrenjáró: Akkor ez öngól, neharagudj :D De meglepő, hogy nálatok is erősítik ezt a sztereotípiát :D

2013.03.03. 21:00:14

Dolgozik még itt közgazdász, gépésztechnikus, angol tanár stb. dolgozott földmérő mérnök. Én ELTE pszichológián végeztem.

Ez inkább az ország öngólja...
süti beállítások módosítása